Beknopte specificaties

Merk Apple
Diagonaal 1.50 inch
Gewicht 50.00 gram
Batterij 24 uur
Vorm Vierkant
Compatibiliteit iOS 8.2

Apple Watch prijzen

otto € 339,00
coolblue € 339,00
samsung € 339,00
bol € 369,00
mediamarkt € 419,00

Apple Watch omschrijving

De langverwachte Apple Watch is beschikbaar in twee formaten, 38 en 42mm. In deze afmetingen zijn drie modellen gelanceerd: de Watch, Watch Sport en Watch Edition. Hij is compatibel vanaf de iPhone 5 met minimaal iOS 8.2. Je kunt verbinding maken met je iPhone door middel van bluetooth 4.0 en ook kun je met een lokaal WiFi-netwerk verbinding maken.

Bij dit horloge gaat het niet alleen om de looks. Kenmerkend voor producten van Apple is dat functionaliteit en gebruiksgemak hoog in het vaandel staan. Ook bij de Watch is hier over nagedacht. Door gebruik te maken van het wiel aan de zijkant kun je bijvoorbeeld door je notificaties en applicaties scrollen. En voor het in- en uitzoomen in Google Maps. Bij een notificatie gaat het horloge licht vibreren (een stille modus is beschikbaar). Op de watch worden alle notificaties getoond die jij aangeeft op je telefoon.

De accuduur die Apple aangeeft is ongeveer een dag. Hij is uitgerust met sensoren voor het wel of niet tonen van het scherm. Dit is te zien als een stroombesparingsmodus. Je kunt bellen met de Watch, waarbij gebruik wordt gemaakt van je iPhone. Een extra simkaart is dus niet nodig.

Hij is voorzien van een activity-app. Door de gehele dag wordt je beweging getrackt. Dit alles in combinatie met de accelerometer en hartslagmeter. Naast deze functie werken de beste applicaties zoals Instagram, Twitter, Shazam, MyOrder en diverse nieuws-apps. Op het home-screen kun je zogenaamde widgets toevoegen voor bijvoorbeeld de datum en het weer Dit is een nieuwe functie die nog niet op iPhones mogelijk is. Op deze manier kun je je horloge persoonlijk maken.

Plus- en minpunten