Geplaatst op door

Casio. Je kent ze waarschijnlijk van de rekenmachines en de horloges die tegenwoordig zeker als retro bestempeld kunnen worden. Had je vroeger een Casio horloge, dan was je de man. En de populaireit van de modellen lijkt zelfs terug te komen. Casio heeft al diverse sporthorloges uitgebracht en komt nu ook met een smartwatch. Het gaat om de Casio Smart Outdoor WSD-F10, die bekend is gemaakt op CES 2016, Las Vegas.

Hadden de eerste generatie smartwatches ondersteuning voor één bepaald besturingssysteem (Android of iOS), is dat tegenwoordig niet meer zo. Zo ook de Smart Outdoor: compatible vanaf Android 4.3 en hoger en iOS 8.2 en hoger. De naam zegt het al: het is een horloge waar je ook mee gaat mountainbiken, kamperen en zwemmen (waterbestendigheid tot 50 meter). Uitermate geschikt voor outdoor prestaties. Dat hij is getest naar de Amerikaanse militaire standaard bevestigt dit zeker.

Het horloge heeft een kompas, druksensoren (luchtdruk, waterdruk voor duikers), hoogtemeter, eb en vloed grafieken en statistieken over je activiteit. Met de Casio Moment Setter en app stel je je doelen in en zie je alles terug. Het 1,32 inch scherm heeft een resolutie van 320×300. De levensduur van de batterij is een maand bij normaal gebruik. Adviesprijs voor de Casio smartwatch is ongeveer €470. De lancering is in maart 2016 voor Japan, april 2016 in de VS. Voor Europa is nog niks bekend gemaakt.

casio-smart-outdoor-watch-1
casio-smart-outdoor-watch-2
casio-smart-outdoor-watch-3
casio-smart-outdoor-watch-4
casio-smart-outdoor-watch-5