Geplaatst op door

Huawei zet vanaf 2016 volop in op smartwatches. Het is een relatief nieuwe speler op de markt van slimme horloges. Toch zijn de watches van Huawei de meeste luxe en elegante en doen ze hun naam eer aan. Op CES 2016, dat deze week plaatsvindt in Las Vegas, heeft het Chinese bedrijf twee nieuwe modellen aangekondigd. Het gaat om de Elegant en Jewel, meer een nog hoger premium-gehalte dan de voorgaande Huawei Watch.

De nieuwe modellen zijn varianten op de al bestaande Huawei Watch. De Elegant en Jewel zijn met name geschikt voor vrouwen, een heuse ladywatch. De Jewel heeft maar liefst 68 1,5mm Swarovski kristallen. De Elegant is een meer ingetogen versie. Beide horloges hebben rosé gouden roestvast stalen horlogekasten (316L). De nieuwe modellen komen op de markt in 10 uitvoeringen. Heb je een Android of iOS smartphone? De horloges zijn compatibel met beide systemen. Dit allemaal vanaf Android 4.3 en iOS 8.2. Wees je hier dus van bewust.

Dan de prestaties. Ook deze uitvoeringen hebben een Qualcomm Snapdragon 400 processor. Een veel toegepaste processor met een snelheid van 1,2 GHz. Het RAM geheugen is 512 MB en de opslagcapaciteit is 4 GB. De 300 mAh accu houdt het op één lading ongeveer 1,5 dag vol. Veel minder lang dan een normaal horloge, langer dan een gemiddelde smartphone. De verwachting is dat de nieuwe modellen nog dit kwartaal, ergens in maart, worden uitgebracht. Een prijs is niet bekend gemaakt.

huawei-watch-jewel-elegant-2
huawei-watch-jewel-elegant-3
huawei-watch-jewel-elegant-1