Beknopte specificaties

Merk Pebble
Diagonaal 1.26 inch
Gewicht 42.00 gram
Batterij 168 uur
Vorm Vierkant
Compatibiliteit Android 4.1, iOS 8

Pebble Time prijzen

bol € 157,70
otto € 159,00
coolblue € 159,00
samsung € 159,00

Pebble Time omschrijving

De Pebble Time is de opvolger van de Kickstarter uit het voorjaar van 2012. Het is daarmee de tweede generatie en ook deze is opgestart via crowdfunding. Hij werkt samen met zowel iOS (vanaf 8.2) als Android (vanaf 4.1) en is daarmee compatibel met meer dan 90% van de smartphones.

De Pebble Time verschilt niet enorm veel van de eerste versie. Alles komt terug alleen dan met verbeteringen. Waar het beeldscherm eerst alleen zwart-wit was, is dat nu een e-paper kleurenscherm. Dat ook nog eens zeer energiezuinig is. Deze techniek wordt ook gebruikt in e-books. Voordeel is dat zonlicht wordt geblokkeerd en je dus altijd en overal je notificaties kan bekijken. Ook in het donker kan dit door middel van het backlight in het scherm.

De Pebble blinkt uit in het weergeven van notificaties. De applicaties worden weergeven in het menu, kun je beheren via een app op je telefoon en is eenvoudig in gebruik. In een handomdraai heb je een nieuwe watchface of een de nieuwste apps. Zo zijn er apps voor het lezen van e-mail, whatsapp en worden continu nieuwe ontwikkeld.

Hij is compact, licht en klein en de bandjes zijn verwisselbaar voor de standaard horlogeband. Zo kun je het horloge naar eigen smaak aanpassen. Wil je een bijpassend staal of leren bandje, dan kan dat dus. Hij is waterdicht en magnetisch op te laden. Hij heeft een accuduur tot wel 7 dagen en heeft daarmee een voorsprong op andere smartwatches. .

Plus- en minpunten